RIJKSMUSEUM

Groep 6-7-8 zijn naar het Rijksmuseum geweest.
Ze gingen in een hele grote bus er naartoe.
Dat was natuurlijk super gezellig en cool.
De kinderen van de Willem-Allexander school gingen ook mee.
Toen we aan kwamen moesten we een stukje lopen en toen waren we er.
Het was echt een super groot gebouw.
Eerst moeten we onze jassen en tassen in een kar doen.
Toen kregen we een korte uitleg van ons begeleider.
We kregen ook allemaal een toegangskaartje en dat moest gescand worden bij een meneer, toen mochten we door de poort lopen.
Voordat we naar de Gouden Eeuw gingen mochten we door een tijdmachine.
Er was ook een heel groot schip en met dat schip vervoerden ze kruiden en toen kregen wij een kaneel staafje te proeven.
Onze begeleider ging ook wat vertellen over een beroemde poppen kast.
En die poppenkast is van een hele rijke vrouw, want die poppenkast is nagemaakt van haar huis,
En dat duurde wel 15 jaar met echt goud, zilver, stof, hout en materiaal.
Er was ook een poppenhuis dat van schildpad is gemaakt.
Natuurlijk kregen wij ook de Nachtwacht te zien en dat was natuurlijk heel erg bijzonder en omdat wij begeleid werden mochten wij vooraan zonder dat er mensen voor staan.
In de Nachtwacht heeft Rembrandt zichzelf ook getekend en zijn vrouw ook, want die lag toen op sterven.
Er is ook eens een gek geweest die met een mes de nachtwacht heeft kapot gemaakt. Officieel was de nachtwacht groter, omdat hij niet aan de muur kon hangen in een paleis is hij kleiner gemaakt.
Daar waren wij natuurlijk op de Rembrandt afdeling dus we kregen ook een uitleg hoe hij aan verf kwam en hoe hij dat maakte. Het bijzondere was dat hij de lege oester bij een boer weghaalde om daar zijn verf in te bewaren.
En rode verf is gemaakt van bladluizen. (dus ook de rode M&M!!)
Daarna gingen wij weer terug naar waar wij de jassen en de tassen hadden gelaten.
Toen we uit het museum waren gingen we weer in de bus terug.
Het was een geslaagde dag.

Groeten Hieke.