Koningsspelen in Appelscha

vrijdag 20 april 2018

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de opening van de Koningsspelen op de Brede School De Fliert in Twello. Met ruim 500 kinderen opende hij de spelen.

"Het zijn wel al de zesde Koningsspelen, maar voor de kinderen is het elke keer weer nieuw. Het blijft belangrijk om goed te ontbijten en te sporten. Als organisatie went het misschien wel, maar het blijft altijd fantastisch", zegt de koning.

Met het thema van dit jaar 'Binnenstebuiten' worden kinderen gestimuleerd om veel buiten te spelen. Er doen ruim 1,2 miljoen kinderen mee van meer dan 6000 basisscholen uit Nederland, het Caribisch gebied en Nederlandse scholen in het buitenland.

Wij zijn met de hele school aan het survivallen in Appelscha!

Het programma van de dag is als volgt:
8:30 uur: Ontbijt op school.
9:45 uur: Vertrek naar Appelscha, groep 1 t/m 8
10:45 uur: Aankomst bij het Buitencentrum Drents-Friesewold in Appelscha, fruit eten en ondertussen instructie van de gidsen.
11:00 uur: Onder begeleiding van 3 gidsen en onze eigen begeleiders gaan alle groepen survivallen.
13:00 uur: Picknicken
14.30 uur: Weer terug in Wytgaard.

Foto's van het ontbijt staan al in  het foto album elders op de site. De overige foto's volgen zsm.